ELEKTRO-OPTIKA Kft. TEVÉKENYSÉGI KÖRE, TÖRTÉNETE

Az Elektro-Optika Kft. 1993-ban alakult. Profilja az egyetemeken, iskolákban, kórházakban, magánrendelőkben, kutató intézetekben, laborokban és az iparban használt mikroszkópok, kolposzkópok, refraktométerek, szemészeti és fül-orr-gégészeti műszerek forgalmazása, helyszíni javítása és karbantartása. Ezt a munkát, az előző 43 év gyakorlati tapasztalataira, partneri kapcsolataira alapozva végzik szakembereink.

1997-ben profilunkba felvettük a műszer kereskedelmet is. Annak érdekében, hogy partnereinket még nagyobb precizitással, jobb minőségű kiszolgálással lássuk el, az Elektro-Optika Kft. 2000. március 2. óta DIN EN ISO 9001:2015 minőségirányítási rendszerben dolgozik.

 

Cégünk tanúsítványai:

 

 

Forgalmazott műszerek:

 • Biológiai-, kutató,-sztereo-, inverz mikroszkópok
 • Polarizációs-, fáziskontraszt- sötétlátóteres-, fluoreszcens- mikroszkópok
 • Fül-, orr- gégészeti vizsgáló és operációs mikroszkópok
 • Szemészeti operációs mikroszkópok
 • Kézi és asztali, valamint digitális refraktométerek
 • Digitális USB és HDMI kamerák, fotófeltétek
 • Digitális mikroszkópok
 • Szemtükrök
 • Nagyítók
 • Fényforrások
 • Izzók és kellékek

Hazai gyártású műszerek:

 • Kolposzkópok
 • Oktató sztereó mikroszkópok
 • Ipari ellenőrző és mérőmikroszkópok
 • Egyedi tervezésű mikroszkópok

alpha_logo2 1998-tól megkezdtük az ALPHA típusú műszerek fejlesztését és összeszerelését.

optika_logo2

2007-től forgalmazói vagyunk az olasz Optika Microscopes termékeinek, melyek, OPTIKA márkanéven kerülnek forgalomba.

euromex

2013-ban keztük meg a holland Euromex BV mikroszkóp termékeinek forgalmazását is.

A partneri kapcsolataink száma meghaladta az 1300-at. Partneri körünkbe olyan intézetek is tartoznak, mint: az Országos Onkológiai Intézet, az Országos Tisztiorvosi Hivatal, Fodor József Országos Közegészségügyi Központ, Johan Béla” Országos. Közegészségügyi Intézet, az Országos Állategészségügyi Intézet, az Országos Kardiológiai Intézet, megyei Kórházak, városi Kórházak, megyei ÁNTSZ-ek, megyei Növény és Talajvédelmi Szolgálatok, megyei Állategészségügyi Állomások, a Magyar Tudományos Akadémia különböző Kutató Intézetei, a Richter Gedeon Gyógyszer Vegyészeti Gyár, az EGIS Gyógyszergyár, mind az négy magyarországi orvosi egyetem, a Gödöllői, a Keszthelyi, a Debreceni, a Mosonmagyaróvári, a Kaposvári Agrártudományi Egyetem, az Állatorvostudományi Egyetem, a Szakorvosi Intézetek, Egészségügyi Központok.

Forgalmazott márkák:

Rólunk írták

“Tegnapi nap voltam Önöknél a Neophot2 mikroszkópunk projektorának izzó problémája végett. Nem kis erőfeszítések árán sikerült fényt varázsolnia a készülékbe. Tegnap nem volt lehetőségem megköszönni a jó munkát, így ezennel pótolom a hiányosságot: köszönjük szépen!”

FARKAS Anyagvizsgáló Bt.

“Örömömet és köszönetemet szeretném kifejezni az új YDJ-2-es készülék kapcsán! Most azt érzem, hogy az állvány és az optika is profi :)) Külön köszönetemet küldöm Ginának, aki rutinból küldött ismertetőt az új generációs készülékről, ezáltal
akaratlanul is nagyban elősegítette, hogy végleges és tökéletes kolposzkópom legyen. A képkezelő szoftver is nagyon barátságos és kreatív. Zoltán kitűnő szakember és örülök, hogy megismerhettem!”

Köszönettel és nagyrabecsüléssel: Dr. Aranyosi János szülész-nőgyógyász – Debrecen – www.aranykezrendelo.hu 

“Nagyon örülök a mikroszkópnak, úgy érzem kedvező választás volt. Hétköznapi rendelői használatra és egy-egy kép megörökítésére egy nőgyógyásznak örök darab lesz, sőt, még a gimnazista fiaim is sokat tanulhatnak és szórakozhatnak vele. Mindent nagyon köszönök, jó egészséget kívánok,”

Dr. Aranyosi János

“A Wild M5-höz készített állvány kiváló. Köszönöm, és kérem adja át köszönetemet mindenkinek, akit illet.”

Üdvözlettel: Szűcs Kálmán biológus – Dévai Intézet

I. Sz. Szülészeti és Nőgyógyászati Klinika orvosának véleménye a kolposzkópunkról, melyet több hónapon át használtak:

Az Alpha YDJ-2V kolposzkóp 2013.október 01. és 2014. május 01. között Klinikánkon állt alkalmazásban. Használata könnyű, ez köszönhető elsősorban a jól megtervezett többirányú, könnyen mozgatható karnak. Ezáltal a fókusz és az éles kép megtalálása gyorsan történik. Számítógéppel összekötve, a kép éles marad, tiszta, a színek élénkek, jól kivehetőek az elváltozások, a kontrasztok és a kontúrok élesek. Fotódokumentáció céljára kifejezetten alkalmas. Az optika nagyon pontos, finom szerkezet. A fényerősség éles, kellemes kékesfehér Led fényt ad. A megfelelő nagyítást könnyű beállítani, nagy nagyítású kép is készíthető vele, az elváltozások, apró részletek mégis kivehetőek maradnak. A mindennapi gyakorlatban fél év alatt úgy tűnt ez a kolposzkóp hosszú távra gyártott, masszív szerkezet, praktikussága miatt élmény volt vele dolgozni. Mindemellett esztétikailag rendkívül szép szerkezet, jó ízléssel összehangolt színeivel éke a nőgyógyászati vizsgálóasztalnak.

Dr. Balogh Sára, I. Sz. Szülészeti és Nőgyógyászati Klinika munkatársa