A digitális refraktométerek modern és gyors módszert kínálnak a törésmutatók mérésére. A beépített nagy felbontású optikai érzékelő méri a mintán visszaverődő teljes fényt, amit egy LED-forrás bocsát ki. A refraktométer meghatározza a törésmutatót és kiszámítja a koncentrációt. Mindegyik modell hőfok-kompenzációval rendelkezik.
Cukor koncentráció
Cukorkoncentráció lekvárokban, gyümölcsökben, mézben, szirupokban, borban és az olajemulziók ellenőrzése
RD.6735, RD.6645, RD.6666, RD.6667
Cukor koncentráció
Cukorkoncentráció lekvárokban, gyümölcsökben, mézben, szirupokban, borban és az olajemulziók ellenőrzése
Modell
Tartomány
Pontosság
ATC
Skála
RD.6735
0 - 150 °Oe 0 - 35 Brix 0 - 25 °KMW 0 - 22 %
1, 0.1, 0.1, 0.1
⬤
Brix
RD.6645
0 - 45 Brix 1.33 - 1.41 R.I.
0.1 és 0.0003
⬤
Brix
RD.6666
0 - 80 Brix 1.33 - 1.51 R.I.
0.5 és 0.0005
⬤
Brix
RD.6667
58 - 92 Brix 1.43 - 1.52 R.I.
0.2 és 0.0003
⬤
Brix
Cukor és só mérés
Az anyag azonosítása a cukor és a só koncentrációjában
Modell
Tartomány
Pontosság
ATC
Skála
RD.6728
0 - 28 % 0 - 45 Brix 1.33 - 1.41 R.I.
0.1 és 0.1 és 0.0003
⬤
% NaCl Cukor/só arány RI esetén
Akku és hűtőfolyadékok mérése
Vízben oldódó hűtőfolyadékok és akkumulátorsavas oldatok tesztelésére
Modell
RD.6730
Klinikai alkalmazásokhoz
Klinikai alkalmazások szérumfehérje (g/dl), vizelet fajsúlya (sg) és törésmutató mérésére